Tevékenyek Köre

BÁZIS Addiktológiai Szolgálat

Alkoholbetegség és egyéb függőségek kezelése

Tevékenyek Köre társaság
Szívesség ? kaláka ? csere-bere ?
 
Jelenleg a kezdeményezés szünetel!

Az emberek többsége időnként különféle szívességeket tesz ismerőseinek, amelyet esetleg később, más formában visszakaphat. Vidéki faluközösségekben még ma is létezik a kaláka, amelyben szomszédok, rokonok, barátok összeállnak, hogy segítsenek valakinek szőlőt leszüretelni, kukoricát törni, vagy akár házát felépíteni, remélve, hogy a megsegített majd viszonozza, ha hasonlóra lesz szüksége.

A fenti elven működő kört szeretnénk létrehozni azzal a különbséggel, hogy a kétoldalú cserét kibővítjük és helyi cserekört, hálózatot alakítunk.

Mindannyiunkban ezer féle képesség szunnyad, csak időnk nincs kibontakoztatni azokat a pénzért folyó napi hajsza mellett.
Én remekül tudnék angol nyelvleckéket adni, te kitűnő terményeket termelsz a kertedben, ő csodálatos szilvalekvárt főz, mi gyönyörű kosarakat fonunk szabadidőnkben, ti értetek a könyveléshez, ők meg tudnák javítani a porszívót… De ez sajnos ki sem derül, mert nincs pénzünk egymás szolgálatainak megfizetésére, és nincs elég bátorságunk szívességet kérni egymástól.

A kör tagjai pénz nélkül cserélhetnek árut, illetve vehetnek igénybe szolgáltatásokat. Az egyezség alapja a kölcsönös bizalom.
A társaság (illetve a terméket, vagy szolgáltatást kínáló tag) maga határozza meg az általa kínált termék, vagy szolgáltatás értékét.

A társaság olyan közösségi fizetőeszközzel rendelkezik, amely természetben nem jelenik meg, de azt a célt szolgálja, hogy egy központi nyilvántartás segítségével nyomon lehessen követni a szolgáltatások cseréjét. Például: ha Virág 2 órát vigyázott Viola kutyájára, ennek értéke 3 pitypang, ami bekerül a központi nyilvántartásba avval, hogy Virág igénybe vehet bármilyen szolgáltatást, ami 3 pitypangba kerül. Viola esetében pedig az kerül nyilvántartásba, hogy tartozik 3 pitypangnyi szolgáltatással.

A kezdeményezéshez ajánlás útján lehetséges csatlakozni.
                   
             
 
 
                            Alkoholizmus, drogfüggőség, játékszenvedély, társfüggőség és szenvedélybetegségek kezelése Pécsett.
 

Központi fogadóhely: 7621 Pécs, Király u. 21.
Jelentkezés: 20/426-1454
Hozzátartozók számára: 20/9655-118
E-mail: addikt.kozossegi@gmail.com

WeblapÉpítő